“MAKE OVER” TENISKIH TERENA

listopad 6, 2023by Admin
384195908_279632018217561_8478825950529923605_n-1280x960.jpg

Veliku pozornost pridajemo održavanju teniskih terena – u kolovozu smo napravili “MAKE OVER” naših zemljanih teniskih terena. Hortikultura Knezić MGG napravila je frezanje, niveliranje i valjanje tenis terena. Stoga s ponosom možemo reći da vas kod nas čekaju vrhunski tereni tijekom cijele sezone.

 

ZEMLJANI TERENI

Zemljani tereni su najmekša, ali ujedno i jedna od najsporijih podloga na kojoj se igra tenis. Ova podloga najviše „reagira“ na vremenske uvjete. Za suhog i sunčanog vremena podloga je brza sa visokim odskokom lopte. Kada su uvjeti vlažni (zemlja i zrak) isti teren je mnogo sporiji sa nižim odskokom lopte. Utjecaj rotacije na loptici je puno jači na zemljanoj nego drugim podlogama pa je ovo preferirana podloga za igrače koji koriste „topspin“ udarce. Ova podloga stvara najmanji stres na tijelo, ali iziskuje izvrsnu tjelesnu pripremljenost jer su poeni dulji i igranje na ovoj podlozi zahtjeva više mišićnog rada. Ozljeda je mnogo manje zbog mogućnosti „klizanja“ na terenu, pod uvjetom da se igrač zna kretati na skliskoj podlozi (promjene smjera su teže nego na tvrdim podlogama). Zemljani tereni iziskuju iznimno kvalitetno i konstantno održavanje, te puno vode tokom vrućih ljetnih dana.

Sportski Centar Oranice raspolaže sa 5 vrhunskih zemljanih terena. Tereni su okruženi zelenilom, a nalaze se u zagrebačkom naselju Špansko. Tereni su osvjetljeni. zimi se 4 terena natkrivaju balonom s grijanjem. U sklopu centra su i garderobe s tuševima. Besplatan parking  osiguran.