Tenis – kraljevski sport

srpanj 6, 2018by
Fotolia_127947104_Subscription_Monthly_M-1280x853.jpg

Svakodnevno se borite sa stresom, umorni ste, iscrpljeni, nemate motivaciju za vježbanjem jer niste „tip za teretanu“… Zašto ne biste probali tenis?!

 

Ako ste u potrazi za višom razinom energije i rekreacijom, a ujedno i dobrim društvom, svoje slobodno vrijeme možete provesti na kvalitetan način – igrajući tenis. Radi se o vrhunskom treningu za cijelo tijelo jer mu je okosnica brzo trčanje (koje sagorijeva masne naslage), izražen je rad rukama i nogama (što jača eksplozivnu snagu); prepun je naglih promjena smjerova (koje jačaju mišiće iz svih kuteva), a ne smijemo ni zaboraviti na društveni aspekt ovog natjecateljskog sporta.

 

Na zabavan način možete sagorjeti suvišne kalorije, utegnuti tijelo, ostati fit i zabaviti se na svježem zraku! U Sportskom centru Oranice na raspolaganju vam je pet zemljanih terena pod rasvjetom, a u jesenskim i zimskim mjesecima se četiri terena natkrivaju uz cjelodnevno grijanje i rasvjetu.

 

Udvoje je bolje

Vježbanje u paru pokazalo se sjajnom motivacijom za osobe koje nisu redovite na aerobnim treninzima ili koje jednostavno žele spojiti druženje s vježbanjem. Za tenisače koji pak žele bolje rezultate na raspolaganju je i teretana za razvijanje snage i bolju funkcionalnost treninga.

 

Prijatelj ili član obitelji može biti sjajna motivacija za igranje tenisa jer nikad nećete biti sami. Tako je veća vjerojatnost da nećete preskočiti trening, a i natjecanje je zdravo za naš um.
Važno je imati na umu da za igranje tenisa ne morate nužno biti profesionalac – ovo je jednako dobar sport za rekreativce i za natjecatelje. Oprema također ne mora biti preskupa, dovoljno je uložiti u par dobrih tenisica i reket (servis je dostupan u SC Oranice).

 

Jedan od popularnijih sportova za mališane je i tenis. Sve više i više polaznika našeg TK Iteam Oranice to dokazuje te s ponosom možemo reći kako kod nas igraju i amateri i profesionalci svih dobnih skupina. Djeca koja se redovito bave sportom u manjom mjeri imaju izglede postati odrasle osobe koje će muku mučiti s prekomjernom težinom, lako će usvojiti radne navike, razvit će osjećaj odgovornosti, osnažit će svoje samopouzdanje i samopoštovanje, a druženjem s prijateljima (pogotovo igrom u paru) učvrstit će prijateljstva.

 

Psiholozi sporta smatraju kako tenisači imaju prodoran, instinktivan, natjecateljski duh. Vole brzo kretanje, ne žele biti sputani, usmjereni su na postizanje ciljeva, a prepreke drže izazovima koje treba pobijediti. Jeste li se i vi okušali u ovom sportu?

 

Piše: Karmen Pužar
Fotografije: Fotolia